megosztom-a-tortenetem

Sikeresen lezajlott az eMagyarország Centrum által kiírt nyereményjáték díjátadója. A szakmai zsűrihez beérkezett számos példaértékű történet közül a szakmai zsűri döntése alapján legjobbnak bizonyult történetek beküldői személyesen vehették át az ajándékba kapott Samsung Galaxy Tab 3 10.1 Wifi 16GB P5210 terméket.

Családsegítő, polgárőr, közgazdász… egy dolog mindenképpen közös bennük: egytől egyig sokat köszönhetnek az információs társadalomnak. Megosztom a törtéNETem című nyereményjátékunk díjazottjaiként mindhárman olyan tanulságos történetet osztottak meg, mely mindannyiunk számára példaértékű lehet:

Volt egy időszak az életemben, amikor a betegség ágyhoz kötött. Mivel egyedül voltam, csak interneten tudtam intézni a bevásárlásokat. Webkamerával ellenőriztem, hogy valóban a lakásom ajtaja előtt álló személyt engedem-e be a lakásomba. Egy rövid ideig a háziorvosom is így ellenőrizte az egészségem. László, 56 éves, közgazdász

8 évvel ezelőtt koraszülöttként jött világra pici lányom. A kórházból hazatérve településünkön nem igazán találtam “sorstársakra”. Az Internet segítségével hasonló élethelyzetben lévő szülők közösségébe lépve hasznos tanácsokhoz, lelki segítséghez, támaszhoz jutottam. Ma is hálás vagyok érte! Krisztina, 44 éves, családsegítő

Lassan 2 éve alakítottuk meg településünkön a Polgárőr Egyesületet. Szeretnénk hozzájárulni a lakosság biztonságérzetének növeléséhez, a közrend megóvásához. Ehhez önkéntesként közreműködő, aktív tagokra van szükség. Az Internet segített abban, hogy megtaláljuk egymást. József, 40 éves, vagyonőr

Az ajándékba kapott Tablet mindenkinek nagy hasznára válik: László és József a napi munkájuk során hasznosítják leginkább, míg Krisztina és családja a szabadidő eltöltése közben alkalmazza majd.

retus - DSC_4316 (3)

A nyeremények átadása után vendégeinkkel a digitális írástudatlanság problémaköréről – és az ezzel kapcsolatos személyes példákról, az informatikaoktatás fontosságáról, illetve az információs társadalom és az IKT eszközök iránt minél fiatalabb korban kialakított tudatos hozzáállás jelentőségéről beszélgettünk.  A digitális írástudatlanság megszűntetéséért indított kampányunkhoz csatlakozva Krisztina elmesélte, hogy családjukban már a nagymama is magabiztosan kezeli a számítógépet és az internetet, mely kompetenciákat a családja segítségével tanulta meg, és legszívesebben a főzés során hasznosítja.

Krisztina a díjátadó után e kedves sorokkal keresett fel minket: „Mivel az ember alapvető tulajdonsága, hogy szeret nyerni, lehetőség szerint próbálkozik. Ti alátámasztottátok, hogy meg kell válogatni, hol érdemes ezt megtenni: az eMagyarorszag Centrumnál korrekt tájékoztatást, szavahihetőséget, pontosságot, kedvességet, elhivatottságot tapasztaltunk. Köszönjük!”

Mi pedig köszönjük a kedves szavakat Krisztinának! Hamarosan ismét lehetőség nyílik majd az eMagyarország Centrum által koordinált újabb nyereményjátékban részt venni, így aki most nem került a díjazottak közé, semmiképpen ne adja fel, inkább figyelje honlapunkat és Facebook oldalunkat a részletekért!

Forrás: eMagyarország Centrum

2014. július 28. 13:00 | Események