Segédlet

  A Freemail ingyenes magyar email szolgáltató, itt hozhatók létre a @freemail.hu végű e-mail címek. Ha ilyet szeretnél, kövesd ezeket a lépéseket, és végig segítünk, hogy hová mit írjál! Az elektronikus levélcím létrehozása ingyenes, és nem kell otthoni internet hozzá – bárhol létrehozhatod, és bárki másnak a számítógépéről is el tudod majd olvasni a leveleidet.

Használd a jobb oldali kék téglalap léptetőgombjait az egyes lépések megismeréséhez. Ha útban van a doboz, a zöld négyzettel eltüntethető, majd újra előhozható.

Elkezdem »
×
 • 1. lépés

  A bal felső doboz alján látsz egy szürke linket,
  “Regisztráció »” felirattal. Kattints rá!

 • 2. lépés

  Ezen az oldalon tudsz majd belépni, de lőbb létre kell hozni egy új postafiókot (e-mail címet, és a hozzá tartozó jelszót, hogy csak te tudd megnézni). Ehhez a narancssárga feliratú “Új fiók létrehozása” gombra kattints!

 • 3. lépés

  A regisztrációs oldalra kerültél. A szöveges mezőkbe csak be kell írni szöveget, a lenyitható listákról pedig meglévő értéket lehet klikkeléssel kiválasztani. Írd be a vezetéknevedet, keresztnevedet, aztán a listákról válaszd ki a születési éved, a hónapot, és külön a napot! A következő cseles 🙂

 • 4. lépés

  Az “azonosító” az e-mail címednek az a része lesz, ami a kukac (@) elé kerül. Ha ide azt írod, hogy sanyi74, akkor az e-mail címed majd sanyi74@freemail.hu lesz. Az azonosító kisbetűs, szóköz és ékezet nélküli lehet, de használhatsz benne például pontot szóköz helyett (pl. horvath.sanyi). Van rá esély, hogy a választott azonosító foglalt, erről piros betűs hibaüzenet tájékoztat. Ha így van, akkor legyél inkább sanyi9998, olyat válassz, ami jellemző rád, meg tudod jegyezni, és könnyű lediktálni!

 • 5. lépés

  Ha olyat írtál be, ami nem foglalt, tehát nem valaki másnak a @freemail.hu végződésű címe, akkor “Az azonosító elérhető” felirat jelenik majd meg a doboz alatt. Ezt akkor megoldottuk 🙂

 • 6. lépés

  Most egy jelszót kell megadnod, de kétszer. Mindkét mezőbe ugyanúgy írd be – erre azért van szükség, mert a jelszavakat nem látod, csak pöttyöket, vagy csillagokat mutat, amikor beírod, és így győződnek meg róla, hogy biztosan nem ütöttél mellé, és mindkétszer jól írtad be, hiszen később csak ezzel tudsz majd belépni. Figyelj oda, hogy jól írd be, ne a születési évszámod legyen, de nem kell regényhosszúságú legyen. Ő jelzi majd, hogy szerinte gyenge, vagy erős a jelszavad (könnyen, vagy nehezen kitalálható), ezzel nem kell foglalkoznod. Persze az erős a jó, de olyan legyen, amit nem felejtesz el!

 • 7. lépés

  Tegyél egy pöttyöt abba a karikába, ami a nemed – férfi vagy nő. Sajnos a következő mezőket is kötelező kitölteni, csak azért, hogy a freemail tudja, milyen érdeklődésű emberek használják az ingyenes szolgáltatását. Az iskola, foglalkozás, “honnan internetezel” és “hány órát” kérdésekre is válaszolni kell, és legalább egy érdeklődési kört jelölj be a kék dobozban felsoroltak közül!

 • 8. lépés

  A “jelszóemlékeztető” részt nem muszáj kitölteni, de ha elfelejtenéd a jelszavadat, akkor ezzel még tudod igazolni magadat. Tegyél fel egy kérdést az első mezőben (pl. elsős osztályfőnököd neve), és a második mezőbe írd be a választ úgy, ahogyan válaszolnál a kérdésre, ha 1 év múlva megkérdeznék, pl. “Kovács Mária”. Ha egyszer elfelejted a jelszavadat, akkor ez a kérdés fog megjelenni, és akkor is pontosan azt a választ kell megadnod, amit itt beírtál. Hasznos, jó, ha kitöltöd! Olyan kérdést írj, amire jó eséllyel nem tudja a fél világ a választ, te viszont álmodból felébresztve is mindig ugyanazt feleled rá, hiszen rád vonatkozik.

 • 9. lépés

  Lent látsz egy négyzethálóra írt kódszót. Ezt nehéz elolvasni, de pont ez a lényege: be kell másolnod a feliratot a mellette látható mezőbe. Azért van erre szükség, hogy biztosan ne egy automata regisztrálgasson mindenféle címeket, hanem csak emberek. Te az vagy, úgyhogy nem kell aggódnod, de tényleg nehezen olvasható, így ha elrontod, akkor a “másik képet kérek” gombbal kérhetsz másik kódszót, hátha azt könnyebb elolvasni. A “Regisztráció” gomb megnyomásával készen is vagy – ha valamit kihagytál, kapsz hibaüzeneteket, azoknak megfelelően javíts. Ha minden rendben, akkor bekerülsz a postafiókodba!

 • 10. lépés

  Ez a postafiókod. Már kaptál is egy levelet a freemailtől, amelyben üdvözölnek a felhasználóik között. Levelet nagyon egyszerű írni – vagy új levelet írsz, vagy válaszolsz valaki máséra, aki írt neked. Új levél létrehozásához kattints bal felül a “LEVÉLÍRÁS” feliratra!

 • 11. lépés

  Ez egy új levél, a “CÍMZETT” mezőbe be kell írnod egy ismerősöd e-mail címét. Kérd el valakiét! Ez ékezet és szóköz nélkül valami olyan lesz, ahol egy név van, aztán kukac, aztán egy domain név (pl. index.hu). Például kati.horvath@gmail.com – az e-mail címben a kukac előtt lehet, hogy lesz pont (.), vagy aláhúzás (_) karakter, utóbbit a jobb oldali shift mellett találod. A “TÁRGY”-ba azt írsz, amit akarsz, a nagy fehér mezőben pedig megfogalmazhatod a leveledet. Fent a piros “Küldés” gombra kattintva pár másodperc múlva a címzett meg fogja kapni az üzenetet, és valószínűleg még ma el is olvassa.

 • 12. lépés

  Ha te kapsz üzenetet, nem kell újra megcímezni. Balra az “Érkezett” mappára kattintasz, ott látod azokat az üzeneteket, amelyeket te kaptál. Ha a megfelelő levélre kattintasz, akkor kinyitja nagyban, el tudod olvasni, és van fent egy gomb, amin egy kis ember van 1db balra nyíllal. Ha megállsz fölötte, megjelenik egy kis felirat, hogy “Válasz”. Erre a gombra kattints, és azonnal megnyílik egy olyan új levél, amely már meg van címezve a feladó részére, és az ő levele be van másolva a nagy fehér mezőbe, hogy emlékeztessen, mit írt. Innentől ugyanaz a teendő, mint amikor korábban új levelet írtál.

 • 13. lépés

  Jegyezd fel a választott e-mail címedet és a jelszót, hogy máskor is be tudj lépni! Azt se felejtsd el, hogy ehhez a www.freemail.hu oldalra kell jönnöd majd. Ha már nem használod, jobb felül a “Kijelentkezés” gombbal kiléphetsz, akkor más nem fér hozzá a levelekhez. Te viszont bármilyen számítógépről újra beléphetsz ide. Reméljük, hasznát veszed majd az e-mail címednek! Ha újra be szeretnél lépni, a www.freemail.hu oldalon írd be az azonosítódat (pl. sanyi9998), és a jelszót, amit választottál, kattints a piros “Belépés” gombra, és újra látni fogod a leveleidet.

Gyorstalpalók

A kért tartalom csak nagyobb eszközön érhető el.