Fogadjunk, hogy az 5 legnépszerűbb okostelefon-gyártó közül kettőről még nem is hallott

2017.02.21. 16:17 | Általános, Érdekesség, Okoseszközök
Several Apps on the screen of a modern black smart phone

Éveken át csak kinevették a kínai gyártókat, mára behódolt a világ. Nem hiába: a nagyon alacsony árazás mellé járó egyre jobb minőséget nehéz nem elfogadni.

Tovább »

Tovább romlik az IT-munkaerőpiac helyzete

2017.02.16. 16:55 | Általános, eMunka
Woman hands typing on the black keyboard

Nem csak hiedelem az informatikushiány, legalábbis a Codecool kutatásában megkérdezett HR szakemberek szerint. Leginkább a Java, C/C++ és JavaScript fejlesztők hiányoznak, de szoftvertesztelőkre és IT támogatókra is bőven van kereslet.

Tovább »

Van egy régi, lassú számítógépe? Ezzel az ingyenes programmal jó kis gép lesz belőle

Close up of a snail on a laptop

A Raspberry Pixel névre keresztelt operációs rendszerét nem kell még telepíteni sem, és szinte bármelyik gépbe betöltve működik.

Tovább »

Jó tudni: ha PayPallel fizetett a neten, ingyen visszaküldheti a csomagot, ha valami nem jó

A keyboard with a red button - Online Shopping

Bár a külföldi rendelések esetében 4-5 hét is lehet a szállítási határidő, az év utolsó napjaira még a késve kézbesített csomagok is megérkeztek a netes vásárlásokból. Kevesen tudják, pedig fontos lehet: a PayPal-fiókkal történt fizetés esetén visszakérhető a visszaküldés postázási költsége.

Tovább »

Viszik a jövőt az okos városok

Város

Az informatikai vívmányokat kihasználni képes települések több kényelmi szolgáltatást és gazdasági lehetőséget képesek kínálni a lakóiknak.

Tovább »

Unatkozik a gyereke? Ismertesse meg ezzel a tündéri virtuális lénnyel

pou2

Egyik gyereknek sem árt, ha megtanul gondoskodni egy élőlényről. Az alábbi appnak köszönhetően arra sincs szükség, hogy ehhez kutyát vagy macskát vegyünk a csemetének.

Tovább »

Neveld a főnököd!

30844

Megdöbbentő, hogy a munkahelyek többsége még mindig a Windows – Outlook – MS Office univerzumban él. Miközben Te folyamatosan új digitális eszközöket ismersz meg, életed minden mozzanatához valamilyen új digitális megoldások kapcsolódnak, „odabenn” minden változatlan. A baj nem az, hogy munkahelyeden nem használhatod kedvenc eszközeidet, programjaidat, sokkal inkább, hogy a munkahelyek digitális elmaradottsága nem teszi lehetővé azt a fajta gyors kommunikációt, tudásmegosztást, virtuális együttműködést, ami a „kinti” világban természetes.

Tovább »

Meghosszabbították az Appra magyar! határidejét

2013.11.07. 09:14 | Általános, eGazdaság, Események
24302

Az ország legjobb appfejlesztőinek felkutatására létrejött versenyre a fejlesztőknek még november 15-éig van lehetőségük a nevezésre, eddig több mint 80 nevezés érkezett. A decemberi gálán a 15-ös listára bejutott appok fejlesztői mutathatják be terméküket, a zsűri pedig a prezentációk értékelése után választja ki Az Év Alkalmazását, valamint az egyes kategóriagyőzteseket.

Tovább »