Social media network

Előremutató együttműködés keretében számítógépekkel, térítésmentes képzési lehetőséggel és szakmai támogatással járul hozzá az eMagyarország Centrum a Szarvasi Gál Ferenc Főiskola pilot projektjéhez.

2015. március 23-án a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának eMagyarország Pontja a „Digitális írástudás terjesztése, kiszélesítése – a felsőoktatásban résztvevő levelezős vagy szakvizsgás hallgatók bevonásával” pilot program támogatásaként három darab számítógépet vehetett át az eMagyarország Centrumtól. Mindemellett az eMagyarország Centrum vállalta, hogy 5 fő részére biztosítja a térítésmentes eTanácsadó képzést, illetve képzési anyagokkal is hozzájárul a pilot sikeréhez.

A szakmai program 2015 februárja óta működik az intézetben. A kezdeményezésnek két fő célja van: az egyik az  eMagyarország Pontok népszerűsítése; minél több hallgató ismerje meg az eMagyarország Program célját, tevékenységi körét, és vigye el hírét lakóhelyére, ahol ezen ismeretek birtokában  tájékoztathatja, tanácsokkal láthatja el a lakosságot, segítve ezzel a hátrányos helyzetű állampolgárok felzárkóztatását.  További cél a levelezős és szakvizsgás hallgatók informatikai kompetenciájának magasabb szintre emelése, ismereteik elmélyítése, ezzel járulva hozzá későbbi sikeres munkavégzésükhöz, mindennapi eligazodásukhoz az információs társadalomban.

Forrás: Szabóné Balogh Ágota eTanácsadó/Vári Barbara eMagyarország Centrum