Segédlet

Az Indamail ingyenes magyar email szolgáltató. Ide tartoznak a @index.hu, @indamail.hu, @velvet.hu és @index.hu végű e-mail címek is. Ha ilyet szeretnél, kövesd ezeket a lépéseket, és végig segítünk, hogy hová mit írjál! Az elektronikus levélcím létrehozása ingyenes, és nem kell otthoni internet hozzá – bárhol létrehozhatod, és bárki másnak a számítógépéről is el tudod majd olvasni a leveleidet.

Használd a jobb oldali kék téglalap léptetőgombjait az egyes lépések megismeréséhez. Ha útban van a doboz, a zöld négyzettel eltüntethető, majd újra előhozható.

Elkezdem »
×
 • 1. lépés

  A bal felső doboz alján látsz egy szürke linket,
  “Regisztráció »” felirattal. Kattints rá!

 • 2. lépés

  Tegyük fel, hogy a sanyi74@index.hu címet szeretnéd. Írd az első mezőbe, hogy sanyi74, mellette pedig kattints a legördülő listára, és válaszd a “@index.hu” végződést! Ha megvagy, léptesd léptesd tovább ezt a segítség ablakot a “Következő” gombbal, és folytatjuk!

 • 3. lépés

  Most meg kell adnod a jelszavadat. Általában a weboldalak kétszer kérik a jelszót, azért, hogy biztosan jól írd be, hiszen nem látod, hogy mit írsz. Figyelj a Z és Y betűkre, nehogy felcseréld őket! Ha véletlenül nem írod be egyformán kétszer ugyanazt a jelszót, később hibaüzenet fogja jelezni – nem lehet elrontani 🙂

 • 4. lépés

  A következő néhány mező értelemszerő, a vezetékneved, keresztneved kell oda kerüljön, majd kattints arra a kerek gombra, amelyik a nemedet jelzi (férfi vagy nő). Írd be a születési évedet (pl. 1974), és az irányítószámodat (2400). A következő két pipát kihagyhatod: ha a négyzetekbe pipát teszel, akkor időnként leveleket fogsz kapni az Inda utazási, és a Bookline könyv webáruház ajánlataival. Ha ezek érdekelnek, jelöld be nyugodtan a négyzeteket.

 • 5. lépés

  Mindjárt készen vagyunk. Most az alul megjelenő, nehezen olvasható kódot kell elolvasnod, és beírnod az alatta lévő mezőbe. Ez szándékosan olyan nehezen olvasható, hogy gépek ne tudják értelmezni, csak emberek. Azért kérdeznek ilyeneket a weboldalak, hogy meggyőződjenek róla, hogy nem egy automata próbál regisztrálni, hanem tényleg ott ül valaki a gép előtt. Ha elsőre nem sikerül, adni fog másik kódot, és az talán olvashatóbb, fel ne add! Már csak 1 lépés! Alul a sárga “Regisztrálok” gombbal tudod befejezni a regisztrációt.

 • 6. lépés

  Ha minden jól ment, most újra a főoldalra kerültél, ahonnan indultunk. Most viszont már nem a “Regisztrálok” gombot kell választanod, hiszen az imént regisztráltál, és már van jelszavad. Most belépünk. Írd be a felső doboz első mezőjébe, hogy “sanyi74@index.hu”, vagy az email címet, amit választottál. A kukacot (@) a jobb oldali ALT gomb és a V betű együttes lenyomásával tudod beírni. A jelszó mezőbe mehet a jelszó, amit megadtál, és a sárga “Belépek” gombbal már bent is vagy!

 • 7. lépés

  Ha minden jól ment, bent is vagy. Ez a levelesládád, balra egy listát találsz mappákról, ezekbe válogatja a rendszer a leveleket, amit neked írtak, az az “Érkezett” mappában van (ezt látod most), amit pedig te küldtél másnak, azt az “Elküldött”-ben találod. Jobbra a nagy ablakban van a levelek listája, egyelőre 1db új üzeneted van, amit az Indamail küldött neked abból az alkalomból, hogy létrehoztad az e-mail fiókot. Írjunk egy új levelet!

 • 8. lépés

  Bal felül az “Új levél írása” gombbal tudsz új levelet kezdeni. Valakinek meg kell címezni, ezért a Címzett mezőbe be kell írnod egy ismerősöd e-mail címét. Kérd el valakiét! Ez ékezet és szóköz nélkül valami olyan lesz, ahol egy név van, aztán kukac, aztán egy domain név (pl. index.hu). Például kati.horvath@gmail.com – az e-mail címben a kukac előtt lehet, hogy lesz pont (.), vagy aláhúzás (_) karakter, utóbbit a jobb oldali shift mellett találod. A Tárgyba azt írsz, amit akarsz, a nagy fehér mezőben pedig megfogalmazhatod a leveledet. Alul a zöld “Küldés” gombra kattintva pár másodperc múlva a címzett meg fogja kapni az üzenetet, és valószínűleg még ma el is olvassa.

 • 9. lépés

  Ha te kapsz üzenetet, nem kell újra megcímezni. Az “Érkezett” mappában a megfelelő levélre kattintasz, akkor kinyitja nagyban, el tudod olvasni, és a fenti zöld “Válasz” gomb azonnal nyit egy olyan új e-mailt, ami már meg van címezve a feladó részére, sőt, az ő korábbi üzenete ott van a te leveled alján, hogy lásd, amire válaszolsz. Innentől ugyanaz a teendő, mint amikor üres e-mailt írtál, a Küldéssel elküldheted. Már csak egy mondanivalónk van, léptesd tovább a gyorstalpalót!

 • 10. lépés

  Jegyezd fel a választott e-mail címedet és a jelszót, hogy máskor is be tudj lépni! Azt se felejtsd el, hogy ehhez a www.indamail.hu oldalra kell jönnöd majd. Ha már nem használod, jobb felül a fekte “Kilépés” gombbal kiléphetsz, akkor más nem fér hozzá a levelekhez. Te viszont bármilyen számítógépről újra beléphetsz ide. Reméljük, tudsz majd olyanokkal kapcsolatot tartani e-mailben, akik hiányoznak, de messze élnek tőled, vagy akár egy állásjelentkezésnél segítség lesz az elektronikus levelezés. Mindent tudsz, amire szükséged van, ha elfelejted a belépést, akkor a 6. lépéstől nézd végig újra ezt a gyorstalpalót!

Gyorstalpalók

A kért tartalom csak nagyobb eszközön érhető el.